Der er noget skræmmende over en stor buffet, hvor prisen er rigtig lav samtidig. Men du ved, hvad du får. Du skal nok blive mæt, men nogen stor oplevelse er det ikke. Det lokale pizzeria, der også laver indisk og burgere minder om alle de andre. Men det går stærkt, og det kan være rart, når du er sulten, der ikke er noget i huset, og du ikke gider handle.
Det er bare ikke madoplevelser, du vil mindes resten af dine dage, og det er næppe de steder, du vil anbefale alle andre, hvis du skal uddele gode råd om restauranter. Det er nok heller ikke det sundeste valg og dermed ikke noget, du skal spise for tit.
For ja, der er sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det kommer til restauranter. Dog er det muligt at få rigtig god mad til bilige penge, ligesom du kan få mad og drikke, der nærmest ruinerer dig. Indenfor dette spektrum kan alle dog finde noget, der passer ind i deres budget.
Få de store oplevelser
En oplevelse på restauranter, der har mindst en Michelinstjerne, er som regel i den rigtig dyre ende. Men det er ikke kun dyre råvarer og beliggenhed, der betales for her. Det er også det at udvikle en menu, der passer til denne type af restaurant, og så har de markant flere ansatte, end det er standarden.
Alt dette koster en del, men du får rigtig meget for de penge. Det er ikke uden grund, de her steder forgyldes med stjerner.