Mange kokke rejser ud i verden. Selvfølgelig som turister sammen med familien som alle os andre, men lige så meget for at lade sig inspirere og lære nyt. Det kan være for at lære hos de store mestre verden over, eller for at prøve et køkken, der er helt anderledes end det, de kommer fra hjemme. Det er nye ingredienser, nye smage og nye måder at sætte det hele sammen på.
Kokke har selvfølgelig også deres favoritter, men generelt er de vilde med at prøve noget nyt, noget eksotisk og noget fjernt og fremmed. Det er dog ikke kun kokkene, der kaster sig ud i at lege og opleve, for det, de tager med hjem til deres restauranter og deres gæster, kommer langsomt ud til private hjem.
Det skaber samtidig en helt anden form for turisme – nemlig madturisterne. Dem, der tager ud i verden for at opleve de bedste restauranter i hele verden. De bestiller i god tid, og så rejser de for at spise, også i lande som Danmark, og får de vildeste oplevelser med mad, som verden har at byde på. Og forhåbentlig prøver de også mange andre af vores gode restauranter.