Bliv en god restauratør med passion og forretningssans

Der åbner mange restauranter i Danmark, og en del ender også med at lukke igen, fordi konkurrencen er hård. Har du en drøm om at drive din egen restaurant her til lands, så er det vigtigt, at du forbereder dig grundigt. Du skal både have en passion for mad og samtidig en god forretningssans. Vi vil her komme med nogle gode råd til, hvordan du kommer i gang og kan gøre din restaurant til en succes.

Anskaffelse af kapital

Først og fremmest skal du anskaffe noget kapital, så du kan starte din restaurant. Det er de færreste, som selv har sparet op til at starte en forretning. Men så kan du heldigvis ansøge om et erhvervslån hos qred.com/dk/ og på den måde komme i gang. Med god kapital i ryggen er du bedre rustet til at drive din forretning, og i takt med at du tjener penge, kan du tilbagebetale lånet.

Hvad er konceptet?

Det er vigtigt, at du har et koncept for din restaurant. Hvilken type mad ønsker du at servere for gæsterne? Er det en god og billig italiensk restaurant, hvor man kan bestille 3 retter for 200 kroner? Eller vil du servere dansk smørrebrød, sushi, fransk mad eller ny nordisk mad? Har du ambitioner om at drive en Michelin-restaurant? Indretningen har betydning for atmosfæren i restauranten. Med de rigtige møbler, vægudsmykning og et serviceminded personale kan du skabe et helt unikt koncept, hvor din restaurant adskiller sig fra andre restauranter. Giv dine gæster noget i din restaurant, som de ikke kan få andre steder.

Friske råvarer og god hygiejne

Friske råvarer og god hygiejne er noget, som alle gæster sætter stor pris på. Alle vil gerne have et lækkert og velsmagende måltid, og ingen gider spise dårlige råvarer. Du kan med fordel indhente tilbud på friske råvarer hos forskellige leverandører for at få det billigste, men vores råd er, at du aldrig må lade dig friske til at indkøbe halvdårlige eller decideret dårlige råvarer. Det kan virkelig skade restaurantens renomme, hvis du serverer gamle eller halvdårlige fødevarer. En anden ting er, at det er vigtigt, at hygiejnen er i top. Ikke kun, fordi du bliver kigget over skulderen af Fødevarestyrelsen, som kan dukke uanmeldt op, og som kan forbyde salg af mad, hvis man ikke lever op til hygiejnereglerne. Men også fordi, dine kunder ikke gider sidder i en halvsnusket restaurant og spise eller få serveret mad, som er lavet i et beskidt køkken. De kan i værste fald blive syge af det.

Realistiske priser

Lad være med at sætte priserne for lavt. Det virker mistænkeligt, hvis maden er alt for billig, for så vil man som gæst tænke, at råvarerne enten er af dårlig kvalitet, eller at du har folk ansat, som arbejder sort. Sæt en fornuftig pris, som folk vil betale, og hvor du også sikrer dig en rimelig indtægt for dit arbejde. Husk desuden på, at restaurationsbranchen er meget konjunkturfølsom. Hvis der kommer krisetider, så er restaurantbesøg noget af de første, som folk fravælger. Sørg for at tjene penge, når tiderne er gode. Det er desuden en fordel at have godt styr på økonomi og regnskab, når man driver restaurant, for jo bedre man er til at drive en rentabel forretning, jo større chance er der for at restauranten overlever – også i krisetider.