De feterede stjerner

Det er ikke kun skuespillere og musikere, der er feterede stjerner. Det er også de store kokke. Det er navne, som madentusiaster kan til fingerspidserne, og de kender signaturretterne og deres evner. De ved, hvem der har oplært dem, hvad deres favoritter er, hvor deres restauranter ligger og meget mere. Det at kunne lave mad på det niveau, det kræver sin mand eller kvinde, og det er bestemt ikke alle kokke, der havner der.

Det kræver selvfølgelig en vilje til at arbejde for det, men det kræver også evner udover det sædvanlige. Kan og vil du, så kan du også komme op blandt de bedste i verden. Åbne vilde restauranter, tænke mad ud af boksen, rejse efter oplevelser og få andre til at rejse efter dig.

Med den energi, der skal til, får du nærmest vinger som mange kokke beskriver det. Det betyder noget for en kok at præstere gang efter gang, for det gælder om at glæde sine omgivelser med den gode mad aften efter aften.

Alle kokke skal dog samtidig passe på sig selv, for det er ikke som et almindeligt 8-16 job. Det er skæve arbejdstider i et stressende miljø, og det kan være hårdt både fysisk og mentalt. Der bliver råbt og skreget en del, selvom det er så meget bedre, end det har været. Tonen er dog fortsat hård, og det skal alle tage med sig, for det bliver glemt igen, når arbejdsdagen er forbi. Det drejer sig om den gode mad, om at finde på nye retter, om at nyde alt det, der er i sæson, og om aldrig at glemme alle de vigtige ting, der er omkring maden og kvaliteten. Kan du det, så vil du altid være på den grønne gren som kok, og der vil altid være efterspørgsel efter din mad.