Tag verden rundt på restaurant eller bar

Der var engang, da den danske restaurantverden i høj grad var en verden, hvor der blevet serveret traditionel dansk mad. Gik det højt, var restaurantens chefkok inspireret af det franske køkken. Der var langt til dagens restaurantscene, hvor vi kan komme verden rundt ved at besøge forskellige typer af restauranter.

Alle restauranter forsøger at signalere den stemning, de gerne vil stå for, og det land, som deres køkken måtte komme fra, med en flot indretning. Det kan for eksempel være plakater og indretningsdetaljer https://www.bga.dk/, som sender dig til Kina, Italien eller Mexico, når du sider ved bordet og betragter de flotte motiver på restaurantens vægge.

Etniske køkkener vinder frem

Restauranter med etnisk køkken findes overalt i verden, og mange har stiftet bekendtskab med de etniske køkkener under rejser til London, New York og andre steder, mens de var unge.

I dag findes der også rigtig gode etniske restauranter i Danmark, og denne del af restaurantscenen udvikler sig hele tiden.

Mange forbinder etnisk køkken med den lokale kinagrill eller med en lidt snusket undergrundsverden, men virkeligheden er, at der i dag er etniske restauranter med asiatisk Michelinmad i København. Så man kan nyde herlig etnisk mad på alle niveau i dagens restauranter.

Charterrejserne var starten på det hele

Det var 60’erne og 70’erne med deres charterrejser, som for alvor lagde grunden til danskernes lyst til etnisk mad. Pludselig fandt vi ud af, at pastaretter var andet og mere en makaroni, og at italiensk mad også var mere end bare pizza – som i øvrigt på det tidspunkt slet ikke var kendt som i dag, hvor der jo nærmest ligger en pizzarestaurant på hvert andet gadehjørner i både store og små byer.

Restaurantejerne herhjemme tog nysgerrigheden hos publikum til sig, og snart åbnede de første italienske og græske restauranter i byer som København og Aarhus, og de bredte sig snart til hele landet.

I dag rejser vi på grund af coronaen ikke helt så meget som for blot et par år siden, men i stedet kan vi så tage verden rundt som gæster på danske restauranter.