Det at spise er nødvendigt for os alle sammen, men de fleste foretrækker et spændende måltid fremfor bare et måltid. Alle områder af verden har specialiteter, grøntsager, der kun vokser der, særlige fisk, og egnsretter, du ikke finder andre steder. Det er mad som dette, som de fleste vokser op med, og som de forbinder med deres barndom.
De fleste danskere kan i hvert fald ikke forestille sig måltider uden kartofler, der dog på ingen måde er danske. De har bare passet perfekt til vores breddegrader, og generation efter generation er vokset op med dem, noget kød, noget grønt og brun sovs. Det er samtidig retter, som de fleste af os virkelig nyder, og som vi stadig laver til aftensmad med jævne mellemrum. Det er dog ikke lige de retter, som de mest innovative restauranter sætter på menuen, for i modsætning til alle os andre, så må de gerne lege med maden og med alle ingredienserne.
Tænk ud af boksen
Er det en almindelig travl hverdag, så gør det ikke noget, at maden er nem og hurtig at lave. Med grøntsager, der er i sæson, og gode krydderier, så findes der ikke et kedeligt måltid. Men i weekenden eller i ferierne, så er der tid til at gøre lidt mere ud af maden og lege med ingredienserne. Her kan du lave det, der tager lidt længere tid. En god hønsekødssuppe, der skal koge i lang tid, eller braiserede svinekæber, der bliver møre, så kødet slipper. Der er muligheder nok for at give den kærlighed og omsorg til maden, så det bliver ekstra lækkert.
Mange har en idé om, at det fantastiske måltid består af de dyreste ingredienser. At det er de fineste udskæringer på oksen eller de dyreste hummere fra havet. Men al mad kan gøre spændende og lækkert, hvis det bare tilberedes godt. Noget som de mange kokkeprogrammer har vist os, og som har gjort, at selv de billige udskæringer er steget i pris.
Ud at spise
Om det er hverdag eller fest, så er det rart at komme ud at spise. Det, at der er nogen, der laver maden til en, er og bliver noget særligt. Men det at spise ude er også forbundet med nogle forventninger. Er det med hele familien, skal det være med et menukort, der passer til alle aldre, og der må gerne være noget, som især børn er vilde med. Er det mere som en oplevelse, så skal det være gennemført, Måske kigges der efter rosetter eller stjerner fra Michelin, måske er det bare den lokale, der gennem mange år har serveret god og rustik husmandskost, og som bare leverer det bedst mulige gang på gang, og som aldrig skuffer dig eller de andre gæster.