Vi kender alle til det sure, som vi bruger til maden. Det kan være asier, syltede agurker eller måske nogle lækre, råsyltede rødløg. Noget som giver maden lidt kant, og som bringer en fantastisk balance til den gode burger eller til frikadellerne. Det er nemlig sjovt som noget syrligt kan bringe fedmen og andre smage frem i maden.
Når du laver desserter, så er det ofte det søde, som de fleste bruger, men i de senere år er både det salte og det sure kommet ind i desserterne, og specielt krydderier som sumak, som faktisk er en efeu, der kan spises, er meget populær.
Sumak er meget brugt i Mellemøsten, og med rejser i hobetal til Tyrkiet og Nordafrika er det blevet noget, som vi er blevet introduceret til. Sumak er dog meget syrligt og skal bruges forsigtigt, men det er meget brugt i mad og specielt desserter i dag til at bringe det syrlige frem i desserterne og give en rigtig god afslutning på et måltid. Det gør samtidig, at desserterne ikke altid føles så tunge og mere renser ganerne, inden man måske skal ud at have en sjov aften i byen.