En del af grundsmagene

Får du lidt af det hele og ikke kun surt og sødt, så bliver du hurtigere mæt. En god balance mellem smagene har den effekt, at det mætter. Det er salt, bittert og umami oveni, og sammen giver det den helt perfekte balance, der får fuglene til at synge og de fleste til at spise godt.

Når du lærer balancen i den mad, du selv laver, så vil du opdage, hvordan alle kokke derude har en forståelse for netop dette. Det vil give dig mere, når du spiser ude, for det er ikke bare at bruge gode ingredienser, det er også at kunne sætte dem sammen perfekt, så denne balance opnås for al maden.

Det gør, du har lyst til at komme igen og spise det sted en anden god gang, og det er lige det, en restaurant lever af. Selvom de også gerne vil have dig til at anbefale dem til alle, du kender, så de får endnu flere kunder. Gode restauranter kan dette, toppen med Michelinstjerner er perfekte på dette område, og de kan sammensætte smage, så det hele er en stor balance, der venter på at blive oplevet.