Lidt om citroner

For de fleste er det en sur fornøjelse af bide i en citron. Det høje indhold af syre gør det ikke til den mest yndede spisefrugt, men den har så mange andre gode egenskaber i køkkenet, at det bliver opvejet og lidt til.

Det fascinerende ved den meget sure frugt er blandt andet, at den har et meget højt sukkerindhold. Det er ikke lige til at gætte, når man smager på den, men det er lige den balance mellem det sure og det søde, der gør, at den er perfekt i madlavning og især i desserter. Den bruges også som pynt samt i vand, hvor den giver det lille ekstra pift.

Udover syren og sukkeret, så indeholder citroner også c-vitaminer, og de er generelt rigtig sunde.

De fleste vælger nu om dage at købe de økologiske af slagsen. Ikke kun er det bedre for miljøet, men det gør samtidig, at du kan bruge skrællen til din madlavning, og det udvider brugen af den gule frugt endnu mere. Den rives og kan tilsættes retter og desserter, og den gør også, at skiverne kan bruges i drikkevarer eller i madlavning, uden der skal tænkes på, om der har været brugt farlige sprøjtemidler.